The XX komt naar het uiverkochte Afas Live, kom vooraf bij Kurio's om heerlijk te eten.
16850
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-16850,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

The XX

The XX

Op maandag 13 februari komt The XX naar het Afas Live, verras uw Valentijn voor dit optreden en breng een bezoek aan Kurio’s om de kebab specialiteiten te ervaren. Liefde gaat door de maag, kom en geniet. Kurio’s Kebab First!

The xx komt op 13 februari naar AFAS Live

De Engels band komt met het langverwachte derde album in februari naar Amsterdam. The xx bestaat uit bandleden Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith, beter bekend als Jamie xx. De eerste twee zorgen afwisselend en in duet voor breekbare zang, terwijl Jamie xx de sfeervolle indiepop voorziet van subtiele beats.

In 2008 werd de band opgericht in Londen en het eerste succes kwam een jaar later met single ‘Crystalised’. Nummers als ‘Angels’ en ‘Intro’ zorgen sinds 2012 voor kippenvel bij luisteraars. Datzelfde jaar zorgde een optreden op het Lowlands-festival voor een definitieve doorbraak in Nederland. The xx stond meerdere keren in de kleine zaal van Paradiso: twee maal in 2009 en vroeg in 2010. Ook speelde de band in 2009 op London Calling en presenteerde Paradiso in 2013 het concert van de Britten in AFAS Live.

Op 13 januari brengt The xx het album ‘I See You’ uit, de opvolger van ‘Coexist’ uit 2012 welke net als debuutalbum ‘xx’ (2009) met enorm enthousiasme werd ontvangen door publiek en pers. Het derde album is tussen maart 2014 en augustus 2016 opgenomen in verschillende studio’s wereldwijd. Fans werden in de tussentijd warm gehouden met onder andere een playlist waarin The xx muziek deelde die hen inspireerde bij het schrijven van nieuwe muziek. Daarin zijn gevarieerde artiesten als Queens of the Stone Age, The Cure, Suicide, Rihanna en Sampha te vinden. De release van ‘I See You’ wordt voorafgegaan door single ‘On Hold’, welke in november verscheen nadat de band al enkele fragmenten van nieuwe nummers deelde.

Support act: Kelela
De alternatieve R&B zangeres maakte haar debuut in 2013 met ‘Cut 4 Me’ en in 2015 kwam haar album ‘Hallucinogen’ uit. De muziek van Kelela wordt ook wel vergeleken met Solange Knowles en Björk. 13 februari dus te zien als support act bij de uitverkochte show van The xx!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.